REGNBUEØRRED

Det største eksemplar bliver sjældent over 70-75 centimeter lange og 10-12 kilo. De fleste regnbueørreder er dambrugsfisk, det vil sige opdrættede fisk. Danmark er en af de største ørredprodu-center i verden.

Den har fået sit navn på grund af den røde streg langs sidelinjen på fisken. 

Kropformen er kort med et lille hoved. Mundspalten når tilbage til øjets bageste rand. Grundfarven er sølvskinnende, dog noget mørkere på oversiden, som er mørk olivengrøn. Bugen er sølvhvid. Overalt undtagen på bugen findes sorte pletter. Sidelinjen er rødlig eller violet. Farven på sidelinjen er dog kraftigst i gydeperioden. Desuden har den en lille finne (fedtfinnen), der findes på oversiden tættest på halefinnen. Denne kendetegner laksefiskene.  

Spisefisk: Ja 

Vandtype: Fersk- og saltvand

Vægt: 0-15 kilo

Længde: 0-90 cm

Fødeemner agntype og fangsttips: 

Regnbueørreden lever primært af tanglopper, snegle, igler, fluer, græshopper, biller, små krebsdyr og insektlarver. Store regnbueørreder lever desuden også af småfisk.

Små blink og spinnere gerne i sølv og rød, tørfluer, vådfluer samt græshopper. Desuden kan den fanges på majs, rejer, rogn, maddiker, tebolarver og tigerorm (som regel forbudt i Put and Take søer). I Put and Take vand fanges den tillige på Power Bait/Glo Bait.  

Linediameter: 0,20-0,25

Krogstørrelse: 10-6

GULDØRREDE

Den californiske "Golden trout" er en vild variant, mens Guldørreden, som fanges i danske p&t vande, er en pæredansk opfindelse, baseret på et avlsarbejde siden begyndelsen af '60erne. Guldørreden er blevet en yderst populær fisk af flere grunde i de danske Put & Take søer. Guldørreden er en variant af en anden populær fisk ? regnbueørreden ? men det er meget nemt at skille de to fisk Guldørreder og regnbueørreder er de to mest populære fisk i danske Put & Take søer. Dette skyldes blandt andet, at begge fisk smager utroligt godt. Fanger du en guldørred, kan du roligt tage den med hjem og forberede den til aftensmad. Mange af de fisk, der ligger i supermarkedets kølediske, er guldørreder af den samme grund.Faktisk blev guldørreden udviklet ved et uheld. Lystfiskeren Svend Pape eksperimenterede i årtier med at kreere en blå fisk fra regnbueørreden med et fantastisk velsmagende kød.Hurtigt blev kødet utroligt velsmagende, men farven lod vente på sig. En dag opdagede Pape en guldfisk, og valgte at opdrætte denne farve i stedet for. Sådan blev guldørreden født.Guldørreden er meget nem at spotte i søerne. Guldørreden lyser op, nærmest som en selvlysende magnet i mørke, og du kan derfor målrette din madding meget effektivt. Mange fiskere går også efter at hive netop denne fisk hjem, da den næsten selvlysende effekt frister mange til at hive guldklumpen op af vandet.

 

 

KILDEØRREDE

Kildeørred minder meget om Finlands Fjeldørred. Kroppen er strømlinet, munden er typisk større med kæberne trukket godt bag øjet. Kildeørred er den stærkest markerede af ørrederne. Ryggen er olivengrøn, siderne og ryggen har udtalt lysere marmorering strækker sig til ryg og halefinne. Siderne har også røde pletter med lyse blålige ringe. Forkanter på bryst, bug og gatfinner er hvide. Kildeørreden er en fin spisefisk.

Kildeørreden lever primært af orme, insektlarver, insekter og småfisk. 

Kildeørreden foretrækker koldt iltholdigt vand og kan fanges på små blink og spinnere i diverse farver, samt små tørfluer, vårfluer, maddiker og orm. Fisken fanges i Danmark som oftest i diverse Put & Take vande, her fanges Kildeørreden tillige på bl.a. Power Bait mv.